Tuesday, January 25, 2011 |

Muqaddimah "Pengorbanan Cinta"Ada yang meyangka mereka yang mendalami ilmu agama ataupun ulama amat menjemukan dan langsung tidak mengambil tahu berkenaan cinta bahkan langsung tidak tahu nilai sebuah cinta dan kabur apakah itu cinta. Akan tetapi yang sebenarnya pandangan inilah yang amat dangkal tidak tepat sama sekali.Bahkan cinta senantiasa subur mekar di dalam kalbu para siddiqin. Yang senantiasa mengalunkan bait-bait syahdu dipentas cinta.

Namun ianya adalah cinta yang mulia lagi suci.Para solihin menintakannya dengan air mata,menghunuskan mata pena dengan titisan darah mereka.Kerana itulah menjadikan mereka tersenarai dalam kalangan pejuang yang sanggup berkorban apa sahaja kerana cinta, mereka kekal diingati sepanjang zaman.

Ku ingin membawa para pembaca kearah memahami cinta yang terindah dan mempersiakan perjalanan cinta yang tidak menentu,yang ianya hadir mengeruhkan suasana kepada satu kehidupan yang indah terpuji dan sempurna.Kita kan sama merentasinya sehingga kita kan sanggup melakukan pengorbanan cinta jiwa dan raga kerananya.

Kita akan mengetahui apakah yang dimaksudkan dengan cinta setelah selesai membaca coretan ini seterusnya kamu akan memahami apa yang ku maksudkan setelah melaluinya.


وَالله وَحْدَه نسأل أَنْ يَجْعَلَنَا مِنْ أَحْبَابِهِ اَو الشُّهَدَأ فِي سَبِيْلِِه

'Hanya ALLAH lah yang menentukan diantara kita samada kekasihNya ataupun dikalangan para syuhada’ dijalanNya'.

0 comments: