Tuesday, January 25, 2011 |

"Pengorbanan Cinta" karya Syeikh Dr. Aeid Al-Qorni


Assalamualaikum buat semua ahli PERUBATAN Cawangan Tanta.

Sebuah novel berjudul 'Pengorbanan Cinta' karya ulama terkenal iaitu Syeikh Dr. Aied Al-Qorni.

Novel ini sebenarnya dicetak didalam bahasa arab, dengan semangat saudara kita 'Qanuni Tantawi' dapat menterjemah novel ini ke Bahasa Melayu supaya kita ahli-ahli Tanta dapat memanfaatkannya. Kita haruslah bersyukur kerana ada juga saudara kita seperti 'Qanuni Tantawi' di Tanta ini yang sanggup meluangkan masanya untuk menterjemah novel ini. Hanya ALLAH sahaja yang dapat membalas jasa beliau.

Kita haruslah memahami dan menghayati cinta yang cuba disampaikan oleh Syeikh Dr. Aeid Al-Qorni.Cinta itu terlalu indah, janganlah kita mencemari cinta itu dengan perbuatan kita sendiri.Ingatlah sahabat-sahabatku, kerana cintalah ulama-ulama dahulu sanggup menulis beribu-ribu kitab supaya kalimah ALLAH itu tersebar.'Ulama adalah pewaris para Nabi'.

Novel ini mengandungi enam bab, buat minggu ini bab muqaddimah dan bab satu akan menemui anda.Dengan izin ALLAH, bab dua akan menyusul minggu depan dan seterusnya.Jika terdapat sebarang kesilapan atau kekurangan,permohonan maaf dipinta dari pihak kami dan sama-sama kita perbetulkan.

0 comments: